Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: The Killing / Кой уби Роузи Ларсън?
subsunacs.net - Форуми > Сериали > Субтитри
peterx
The Killing
Заглавие на български: Убийството: Кой уби Роузи Ларсън?
Година: 2011
Сезони: 1

Сценарист: Вийна Суд.
Режисьори: Дженифър Гетзингер, Ед Бианчи, Гуинет Хордър, Фил Ейбрахам.
Участват: Мирей Инос, Сет Джонсън, Ричард Хермън, Лайъм Джеймс, Ерик Ладин, Кейси Рол, Кати Файндлей и др.
Жанр: трилър, криминален, драма.
Линк в imdb: http://www.imdb.com/title/tt1637727/
Уебсайт на сериала: http://www.amctv.com/originals/the-killing/
Сюжет: Базиран на успешния датски сериал "Престъплението". В новата криминална драма на ЕйЕмСи се разказва историята на едно убийство, погледнато през погледа на разследващите полицаи, скърбящото семейство на жертвата и заподозрените. Във всеки епизод разплитаме малко по малко мрежата от тайни, която стои зад убийството.

Интервю със сценариста на сериала Вийна Суд за разкритията в първи и развитието на втори сезон
: цък.

Season 1 --> Субтитри.

Епизоди 1-2 "Клетката"
Изтегли: Субтитри.

Епизод 3 "Дяволът"

Епизод 4 "Беззвучно ехо"

Епизод 5 "Филмът"

Епизод 6 "Какво ще оставиш"
Изтегли: Субтитри. Благодаря за помощта с превода на финалната песен! Сам не бих се справил толкова добре wink.gif .

Епизод 7 "Отмъщение"

Епизод 8 "В застой"

Епизод 9 "Подводно течение"

Епизод 10 "Ще ти кажа, щом разбера"

Епизод 11 "Изчезнал"

Епизод 12 "Бо Солей"

Епизод 13 "Орфей в Подземното царство"

Благодаря на 0ld SCho0l за предложението за заглавие на сериала!
Специални благодарности на StraightEse за помощта с превода на пилотния епизод!

Благодаря на моя таен помощник за безценните съвети за сериала през целия сезон!
Без твоята помощ голяма част от чара на субтитрите щеше да се загуби при превода smile.gif .
thankyou
<#thank#>
California.boy
Много благодаря за субтитрите.Сериалчето е добро, ще го следя.Елемента на мистерия е на едно високо ниво, мрачната атмосфера ми харесва, браво на AMC отново ни зарадваха с качествена продукция! И все пак Twin Peaks > The Killing. smile.gif
telmi
Не бях гледал с такъв интерес нещо след Damages. Този сериал просто цепи мрака. 1000 пъти браво. clapping.gif Не можаха да ме отлепят от монитора и със сладкарска шпакла час и половина....

Ех, ако някой само може да се захване с превода и на датската версия - сигурен съм, че е още по-добра. Скандинавието е известно с много качествени неща, едно от които е страхотното кино и тв-продукции rock.gif .... Има ли го въобще някъде датския вариант?

P.S. : Някъде околко 60-тата минута имаше една сцена, в която кандидат кмета хлопчеше по вратите на избирателите си и в превода имаше малка грешка. Според мен когато говореше за "дисабилити чек" имаше впредвид чекът, който социалните плащат на хората в неравностойно положение. Така или иначе, това няма никакво съществено значение за сюжетната линия на сериала, забелязах го и затова го казвам. БУКВИТЕ СА ПЕРФЕКТИ - надявам се да продължите с превода. wub.gif
California.boy
На мен ми е интересно друго, как ще продължат сериала след като разкрият кой е убиеца? Може наистина да се случи нещо като в Twin Peaks, но само времето ще покаже. smile.gif
peterx
telmi, благодаря за бележката smile.gif. Подвел съм се по английските титри "disability check".
Ще го коригирам за общия архив, когато приключи първият сезон.
Ако забележите други неточности, ще се радвам да ги споделяте тук smile.gif.
rock68
Сериaла ми харесва, чакам трети епизод.Субтитрите са много добри,за което благодаря.А някой може ли да ми каже колко епизода е сезона.
peterx
За първи сезон са предвидени 13 епизода.
terry
И аз съм приятно изненадан от сериала, напомни ми за Twin Peaks, но не съм сигурен че има много общо. Субтитирите са много добре за което благодаря на преводача/те smile.gif
HeBuguM
Превода на заглавието не е много удачен. За първи сезон добре, но сериала всеки сезон разглежда различни случаи та по-добре от сега да се смени защото втория сезон няма да има нищо общо с Роузи Ларсън.

Иначе сериалчето доста радва и благодаря за субтитрите.
peterx
Съгласен съм, но "Убийството" ми се струва доста сухо, а не мога да се сетя за друго.
Ако има втори сезон, предполагам, че ще използват ново подзаглавие.
Иначе съм отворен за предложения wink.gif.
rock68
peterx "Убийството:Подзаглавието" както си е сега,само сменяш подзаглавието за другите сезони.
"Убийството: Кой уби Роузи Ларсън?"
А след заглавието може да се добави кой сезон е.
peterx
rock68, мислех си за нещо подобно. Както озаглавяват поредиците за Мис Марпъл и Шерлок Хоумс.
Shall be done wink.gif.
peterx
По-долу добавям превод на писмото в епизод 4, което Сара намери в стаята на Роузи. Пасажът е цитат от книгата "На запад с нощта" на Берил Маркъм. За него авторът на писмото споменава, че му напомня за Роузи.
"Има различни видове тишина и всеки от тях означава нещо различно. Една тишина идва с утрото в гората, но не е същата като тази на спящия град. Друга е тишината след буря, както и преди буря, но двете не си приличат. Има тишина на празнотата, тишина на страха, тишина на съмнението. Един вид тишина може да витае около нежив обект като стол, в който скоро някой е седял, или пиано, чиито клавиши са покрити с прах, или друго нещо, използвано от човека за удоволствие или работа. Тази тишина може да говори. Този глас може да бъде меланхолията, но невинаги е така, защото в стола може да е седяло смеещо се дете, а последните акорди на пианото да са били неспокойни и игриви. Независимо какво е настроението и обстоятелствата, оттенъците на есенцията му ще се носят и в последвалата тишина. Едно беззвучно ехо."
Благодаря за помощта при откриването и превеждането на пасажа (ти си знаеш wink.gif )!
tosho_cool
Благодарско peterx за субтитрите,сериала наистина ми хареса. biggrin.gif
Rambo
peterx, ще те помоля да продължиш с превода и занапред, защото от такива като този на 5-ти епизод страдаме само ние, истинските фенове на сериала! Предварително благодаря!
peterx
Със сигурност ще продължа wink.gif.
Следващият епизод ще бъде преведен и доста по-бързо от този (очаква ме малко по-разтоварена седмица).
Rambo
Субтитрите за 10-ти епизод заедно с тези за 11-ти ли да ги чакаме? smile.gif Предварително благодаря за отговора! wink.gif
peterx
Да smile.gif. Предполагам, че утре или най-късно в неделя ще кача и двата превода.
torex
Какво става със субтитрите на последните два епизода, защо се бавят толкова много, кога ще излезнат?
Rambo
Някакъв шанс да станат готови тази вечер? Питам по простата причина, че днес съм почивка и мога да си позволя да си легна късно. wink.gif
peterx
Уви, не. Досега правих редакцията, но вече съм прекалено изморен, за да продължа.
Днес (28.06) през деня пускам 12-ти, а вечерта 13-ти епизод.
Rambo
И последно някой разбра ли кой е убиецът? Защото аз със сигурност не...
peterx
Затова ще има втори сезон smile.gif.
В него ще се разкрие кой е убиецът и каква в крайна сметка е била целта.
Също така към средата на сезона ще започне нов случай, който ще намери продължение в евентуален трети сезон.
rock68
peterx, ама ти още ли не си започнал втори сезон laugh1.gif
Успех с втори сезон. Кога смяташ да го започваш hmm.gif
peterx
rock68, от AMC изрично ми казаха да не пускам субтитрите, преди да тръгне сериалът по телевизията biggrin.gif .
Така че ще трябва да почакате поне до есента tongue.gif .
rock68
peterx, много се туткат тия от AMC, няма тях да чакаме. Пускай ги ти пък те да се оправят laugh1.gif
paket
На 2.04. два епизода от втори сезон.
Rambo
Чакаме ги с нетърпение! wink.gif
zaharchee
Страхотен сериал.
Чакам новите серии с нетърпение.
Успех с превода smile.gif
foxbg
Нещо преводче-мреводче на втория сезон ще има ли? smile.gif
peterx
Да, ще има smile.gif Тази седмица ще се забави малко, че съм затрупан с работа, но от следващата влизам в крак wink.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.