Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Stargate Sg-1 (Старгейт)
subsunacs.net - Форуми > Сериали > Субтитри
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44
Babilon
Ето тук съм качил субовете(английските) за 7-ми и 8-ми сезон:
http://free.data.bg/godgrave/SG-1%20Season...20Subtitles.rar
http://free.data.bg/godgrave/SG-1%20Season...20Subtitles.rar

Не съм стигал до тях, но с малки изключения тези, които използвам досега вършат работа wink.gif
Aries
За съжаление са същите. Даже времената съвпадат, както и текстовете.
На втори епизод субтитрите не отразяват първите две минути.
Aries
Така, като порових малко в нета намерих тези http://subtitles.sg1.cz/index.php?sekce=Ti...etr2=season%207
които ако не друго, поне са идеално синхронизирани (поне първия и втория епизод) с това, което се качва в момента на арената.
Освен това тук няма накачорване на 130 символа в два реда докато героя
приказва две минути.
В целия първи епизод няма и едно място, където която и да е от линиите да надхвърля 40 символа.
Надявам се, че съм бил полезен.
deank
Цитат(Aries @ 13 Jul 2005, 01:35 AM)
В целия първи епизод няма и едно място, където която и да е от линиите да надхвърля 40 символа.
Надявам се, че съм бил полезен.

10х!

Тези са чудесни!

Дидо
:ph34r:
Aries
На сайта, който съм дал в поста, има ДВД-рип и на другите сезони (без 8-ми за съжаление, там е само ТВ-рип, но ще видя дали са добри).
bongo2199
Дайте предложения за това:

7842}{7914}Казвам само, че|трябва да опитаме да работим заедно.
{7916}{8013}Картър, you gotta know your|team members are watchin' your six.
{8015}{8081}Actually, in Russian|they'd be watching your shest.
{8084}{8160}- What?|- Which is neither here nor there.
deank
Цитат(bongo2199 @ 13 Jul 2005, 04:54 PM)
Дайте предложения за това:

7842}{7914}Казвам само, че|трябва да опитаме да работим заедно.
{7916}{8013}Картър, you gotta know your|team members are watchin' your six.
{8015}{8081}Actually, in Russian|they'd be watching your shest.
{8084}{8160}- What?|- Which is neither here nor there.
*

smile.gif Бях писал на колегите, да превеждат "watch my six" като "пази ми гърба", защото военните използват числата за ориентация.

- Картър, знай че хората от екипа ти ще пазят гърба ти.
- Всъщност на руски ще е "да пазят на шест часа"
- Какво? / - Нито на шест ще пазят нито откъм гърба.

---(тук става игра на думи - "six" / "шест" и няма как да се преведе - няма как да стане забавно, защото "шест" си е шест и на български)--- Трябва да импровизираш нещо, или просто да не го превеждаш всичкото.

Вчера гледах HBO и на няколко места където има подобни неща като това по-горе, преводачите просто са ги пропускали, защото в субтитрите няма време за обяснения кое какво и защо е смешно.

Деян
Babilon
Цитат(deank @ 13 Jul 2005, 05:19 PM)
Вчера гледах HBO и на няколко места където има подобни неща като това по-горе, преводачите просто са ги пропускали, защото в субтитрите няма време за обяснения кое какво и защо е смешно.

Деян
*

Точно така е. По AXN, където дават предимно сериали ми прави впечатление, че цели изречения се перефразират, или се пропускат реплики.
arris
според мен е така

Kaртър трябва да знаеш че екипа ти ще пази "твоето 6" (гърба).
- Всъщност в Русия те щяха да пазят "шест"
- Какво? | - Което нито е тук нито там.

последната реплкика може да е и като на deank не съм гледал филма там това предполагам е от хумова на полковника
6 и шест също може да ги смениш импровизираи малко както ти хареса наи много
deank
Цитат(Babilon @ 13 Jul 2005, 05:53 PM)
Цитат(deank @ 13 Jul 2005, 05:19 PM)

Точно така е. По AXN, където дават предимно сериали ми прави впечатление, че цели изречения се перефразират, или се пропускат реплики.

Да. Това е причината повечето сериали да се превеждат с дублаж. За разлика от филмите, в сериалите има много повече реплики, скоростта с която се разменят е завидна и в крайна сметка се чудиш какво си правил 45 мин - дали си гледал филм или си чел субтитри.

За мен не е проблем, защото знам английски и не е задължително да чета всичко от субтитрити, но трябва да ви кажа, че като гледах един френски филм, а после и един испански (по HBO - и двата със субтитри), разбрах какво е да разчиташ само на тях - няма друга помощ smile.gif Затова субтитрите не трябва (според мен) да пресъздават 100% от репликите на героите (особено в сериалите) за да остане все пак някакво време да се наслаждаваш и на картината.

Дидо

п.п. Така и не разбрах дали някой ще редактира Stargate SG-1 [5x06] Rite Of Passage, които LesONir преведе или да ги оправя аз?

п.п.2. Хайде, аз го оправих. След малко ще го кача и ще дам линк.

--------------

Ето го Stargate SG-1 [5x06] Rite Of Passage

--------------
LesONir
А! Така няма да се разберем - пак не си писал, че ти си ги редактирал hmm.gif smile.gif.
П. П. Идеята за 360-те градуса е наистина добра. Мерси за редакцията.
deank
Цитат(LesONir @ 13 Jul 2005, 07:49 PM)
А! Така няма да се разберем - пак не си писал, че ти си ги редактирал  hmm.gif  smile.gif.
П. П. Идеята за 360-те градуса е наистина добра. Мерси за редакцията.

smile.gif Хайде стига, де! Превода на 2-3 реплики е нищо, така че не се притеснявай. Махнал съм тиретата на първите редове и малко spell-check и това е smile.gif

Не ме мисли ти мен!

Успех!

ДИдо
LesONir
Ами, аз съм го превеждал два часа, ти си го редактирал десетина минути... от гледна точка на времето трудовото ти участие не е малко smile.gif.
П. П. Babilon, хващам 11-ти, ако не е зает де smile.gif .
bongo2199
Благодаря че се отзовахте, ще изолзвам това на Деян, според мен то най-приляга rock.gif
bongo2199
А да знаете как е гръб на руски?
deank
Цитат(bongo2199 @ 13 Jul 2005, 11:24 PM)

На руски гръб е "спин".

Дидо
bongo2199
Да бе, вярно...мерси
Babilon
Цитат(bongo2199 @ 13 Jul 2005, 11:24 PM)
*

И аз помислих, че това би бил добър превод на горните фрази :59:
bongo2199
5х08 са готови. След малко ги качвам. rock.gif
Maggie
deank да знаеш, че понякога изяждам някоя буква, а не съм го проверявала цялото Мерси biggrin.gif
deank
Цитат(Maggie @ 14 Jul 2005, 08:43 AM)
6X1 са готови кой ще ги редактирва

Ако искаш ги прикачи тук към горното си съобщение и ще ги погледна.

Дидо
LesONir
Най-сетне един по-кратичък епизод biggrin.gif :
http://free.hit.bg/lesonir/5x11%20Desperate%20Measures.srt
Почнал съм и следващия (не е от кратичките sad.gif :lol2:)
deank
Цитат(LesONir @ 14 Jul 2005, 04:40 PM)
Най-сетне един по-кратичък епизод  biggrin.gif :
Почнал съм и следващия (не е от кратичките  sad.gif  :lol2:)

Превел съм ти непреведените реплики.
После ще го прегледам за проблемни преводи като "турски сандвич" вместо "пуешки сандвич" smile.gif че те по-трудно се откриват.

Ще го пусна по-късно направо в сайта, оки?

Дидо
LesONir
Да. smile.gif
Това за пуешкия сандвич за първи път го чувам rolleyes.gif.
ToxiNiK
A be hora kade moga da nameria subtitri za sez.5 ep.3 i 4. Molia vi ne preskachaite epizodi pri prevejdaneto. Vsi4ki na Vas se nadiavame :clap: .Sajaliavam che ne moga da pomagam i az ama ne mi e dostatachno dobar angliiskia. No imam na angliiski vsi4ki subtitri. Ako niakoi iska moga da mu gi pratia.
LesONir
Цитат(ToxiNiK @ 14 Jul 2005, 05:52 PM)
A be hora kade moga da nameria subtitri za sez.5 ep.3 i 4. Molia vi ne preskachaite epizodi pri prevejdaneto. Vsi4ki na Vas se nadiavame  :clap: .Sajaliavam che ne moga da pomagam i az ama ne mi e dostatachno dobar angliiskia. No imam na angliiski vsi4ki subtitri. Ako niakoi iska moga da mu gi pratia.
*

Всички ги имаме biggrin.gif.
3 и 4 епизод се превеждат wink.gif - за информация: първата страница на темата.
П.П. Превеждаме подред, но имаме различно свободно време wink.gif.
deank
Цитат(LesONir @ 14 Jul 2005, 05:51 PM)
Да.  smile.gif
Това за пуешкия сандвич за първи път го чувам  rolleyes.gif.

Ами така си го писал, бе! smile.gif turkey означава освен турция/турски и пуйка smile.gif

Ето линк за Stargate SG-1 [5x11] Desperate Measures.

Дидо

п.п. За 3-ти епизод - сори, просто не ми остава време - ще се опитам да го довърша днес. (Стигнал съм до 75%)
LesONir
А бе, знам как съм го писал biggrin.gif!
Не се сетих, че означава пуйка и не ми хрумна да проверя rolleyes.gif, а после не ми хрумна, че е трябвало да ми хрумне :lol2: :lol2: :lol2:
deank
Цитат(Maggie @ 14 Jul 2005, 08:43 AM)
deank да знаеш, че понякога изяждам някоя буква, а не съм го проверявала цялото Мерси biggrin.gif

Качил съм Stargate SG-1 - 6x01 - Redemption Part 1 на сайта.

Дидо
Maggie
Възможно е. Като пиша на клавиатура допускам повтарящи се грешки ама нямах търпение да го свърша и почти не съм го проверявала, колкото да преведа други субтитри с удоволствие, но другата седмица заминавам извън страната по работа и като се върна ако не сте ги свършили ще ви помогна.

п.п. Обещавам и да си го проверя за грешки след това :lol2:
Babilon
Цитат(deank @ 14 Jul 2005, 07:09 PM)
Цитат(LesONir @ 14 Jul 2005, 05:51 PM)
Да.  smile.gif
Това за пуешкия сандвич за първи път го чувам  rolleyes.gif.

Ами така си го писал, бе! smile.gif turkey означава освен турция/турски и пуйка smile.gif

Дидо

Офтопик, ама не се сдържах... Турски сандвич веднага ми навява Анадолски асоциации - Двама турци + един ТУРЧИН по средата
deank
Цитат(Babilon @ 14 Jul 2005, 10:49 PM)
Цитат(deank @ 14 Jul 2005, 07:09 PM)

Офтопик, ама не се сдържах... Турски сандвич веднага ми навява Анадолски асоциации - Двама турци + един ТУРЧИН по средата

Хехе smile.gif забавно!
Apoloncho
A искам да попитам попринцип 8 сезон колко сери е мерси smile.gif

Поздрави:
Apoloncho
kokshka
20 епизодчета
temporary
Малко off-topic, но...
Специално се регистрирах, за да ви поздравя юнаци и юначки - ЕВАЛА! biggrin.gif :clap: :clap: :clap:
Толкова бързо ги превеждате титрите, че едвам ви смогвам (а гледам поне по 1 епизод на ден). Аз по-принцип си знам английски, ама ги гледаме семейно и не искам да си развалям кефа. Превода с идеално качество, доста точен (и най-важното съобразен с духа на филма) и без правописни грешки; и няма проблеми с форматите и кадрите - БРАВО!!! :clap: clapping.gif clapping.gif clapping.gif

PS: Бих помогнал с превода, но (както казах) първо гледам сериала в момента, второ съм малко кандидат-студент в момента и трето българския не ми е много добър blink.gif rolleyes.gif !

Гледайте да не обръщате голямо внимание на всякакви лични съобщения с молби, просто продължавайте в същия дух!!!
vassko
искам да попитам за 8 сезон субтитрите за коя версия ще са?
да знам какво да тегля?
deank
Цитат(vassko @ 15 Jul 2005, 08:00 PM)
искам да попитам за 8 сезон субтитрите за коя версия ще са?
да знам какво да тегля?

Ами и аз това се чудех, но в крайна сметка няма голямо значение.
Тегли dvd-rip-а от аренабг (поне до 10-ти епизод).

Докато стигнем до 8ми сезон сигурно ще са излезли рип-ове за всички серии.

Аз теглих Stargate-Atlantis в RMVB формат (60МБ-тови файлове) и субтитрите на Insaneboy пак отговаряха, така че да се надяваме всичко да е наред.

Дидо
Amorphis
Stargate SG-1 Season 9 + Stargate Atlantis Season2 излезе хорааааааааа!!!
Сори за офтопика, просто не мога да се сдържа.
deank
Цитат(Amorphis @ 16 Jul 2005, 09:57 AM)
Stargate SG-1 Season 9 + Stargate Atlantis Season2 излезе хорааааааааа!!!
Сори за офтопика, просто не мога да се сдържа.

Да, така е! Ето линк към епизода от външен тракер.

Дидо
Amorphis
Eeeeeeeeeeeeeeeeeeei lut si chestno
tykmu go tyrsih po vsi4kite mi poznati torrent saitove.
Mnogo 10x Дидо
deank
Цитат(Amorphis @ 16 Jul 2005, 10:06 AM)
Eeeeeeeeeeeeeeeeeeei lut si chestno
tykmu go tyrsih po vsi4kite mi poznati torrent saitove.
Mnogo 10x Дидо
*

Ако искаш да стане по-бързо и си фен на bubu.to, там има: BSG, SGA и SG-1 (9x01).

Ето го торент-файла от там.
s01o
...ураааа - захапал съм го с пълна сила = Time left: 10:59h.
predatorut
Nqkoi moje li da kaje kakvo e tova?

http://torrents.linkos.bg/details.php?id=7995
Blagodarq predvaritelno
Uspex na vsi4ki pisheshti sub clapping.gif clapping.gif clapping.gif
s01o
Цитат(predatorut @ 16 Jul 2005, 11:40 AM)
Nqkoi moje li da kaje kakvo e tova?

http://torrents.linkos.bg/details.php?id=7995
Blagodarq predvaritelno
Uspex na vsi4ki pisheshti sub clapping.gif  clapping.gif  clapping.gif
*

...ами точно това което те интересува!
Вече го има навсякъде по БГ-тракърите:
http://arenabg.com/details.php?id=12104&hit=1 - SG1-S09E01
http://arenabg.com/details.php?id=12102&hit=1 - SG Atlantis S02E01
deank
Привет!

Ето ви на всички, дето толкова много препирахте!

Stargate SG-1 [5x03] Ascension.

За 5х04 ще чакате, че днес съм с ужасно главоболие! Който бърза, да гледа следващите епизоди!

Деян
blink.gif
Apoloncho
Пак малко OFFTOPIC ама се интересувам Генерал Онил участва ли активно в SG-1 както преди или вече няма да го виждаме толкоз често на екран ? huh.gif

Поздрави:
Apoloncho
alex830515
няма да го виждаш често
Apoloncho
Цитат(alex830515 @ 16 Jul 2005, 03:12 PM)
няма да го виждаш често
*

Гати неприятното е в сезон 9 разформироваха SG-1 има някъв нов които ще командва Онил имам предвид героя е от самото начало на историята го преместиха на по заден план абе кофти си е без генерал Хамънд ше го приживея ама без Генерал Онлил blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif малко гадно незнам дали ще има сезон 10 ама може би този сезон е малка почивка за актиора ама дано пак стане главно деистващо лице там че ще се получи кат сезон 6 без Даниел Джаксан са историята се пофтаря със Джак Онил huh.gif huh.gif huh.gif а това не ми харесва е аиде да не се впускам в подробности и офтопици да се надяваме да оправят тая каша smile.gif

П.П.Тоя новия генерал не ме кефи при Онил сериала беше много по весел smile.gif

Поздрави:
Apoloncho
Babilon
Stargate SG-1 5x9 e качен на сайта, чака одобрение. cool.gif
deank
Цитат(Babilon @ 16 Jul 2005, 04:36 PM)
Stargate SG-1 5x9 e качен на сайта, чака одобрение. cool.gif

Понеже не се знае, кога ще го одобрят, ето линк към субтитрите (5х09).

Дидо

Хайде, останаха още 5 незапочнати епизода и приключваме Сезон 5! smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.